Soalan FEMES PMCVC

Soalan POPULAR pembeli PMCVC

1. Stop makan PMCVC, berkemungkinan besar tak kulit akan jadi macam dulu?

~Kulit kite kusam terjadi akibat terlalu banyak sel mati yang tak dibuang dari permukaan kulit kita ni.
Semakin lama sel mati berada di permukaan kulit, semakin kusam kulit wajah kita *ewah cam hipotesis, haha* Untuk makluman korang, kulit kita ni akan hari-hari ada sel mati. Kerana? Faktor usia, faktor sinaran cahaya matahari, udara yang kotor *tercemar*, makanan tak seimbang, rokok, alkohol bla bla bla. Banyak faktor yang menyebabkan sel kulit mati. Oleh kerana banyak sel mati, kita akan nampak lebih tua dan tak bersewi-sewi. masalah jerawat, jeragat, tona kulit tak sekata, bintik-bintik hitam dan putih.

Kerana itu jugak lah kite perlu makan vitamin untuk bagi khasiat tambahan untuk kulit. Once korang rasa kulit korang dah jelita habis. Dan korang decide nak stop makan. Memang berkemungkinan penyakit lama korang akan datang kembali *seperti jeragat, kulit kusam, tona tak sekata bla bla bla* Kerana khasiat tambahan dalam kulit korang tu dah takde. Jadi korang hari2 mengadap cahaya matahari, terdedah dengan udara yang kotor. Memang la kulit akan kembali kepada yang asal.

Jangan la pergi bgtau orang yang ‘produk bla bla bla tak elok okey, lepas kite stop makan, nanti kulit jadi macam dulu’ Gittew

Ofkos..kecuali kalau kite pandai jaga pemakanan. Reti nak pakai sunblock setiap kali keluar rumah, sentiasa pakai payung kalau keluar rumah, Tak ada masalah kalau nak stop makan pun. Pandai jaga kulit, pandai jaga pemakanan. Memang tak payah amik vitamin. Tapi kalau tak reti nak jaga sangat, baiklah continue sahaja makan vit okey. Hihi!

Ini jawapan untuk semua vitamin tau, tak kisah la korang tengah makan fish oil ke, vit c ke, random punya jawapan.

2. Boleh ke makan masa period?

Tak ada apa masalah. Seperti korang makan buah orange di kala period. Atau korang memang tak usik buah orange masa period? Huhu! Aku rasa lagi bagus kot. Hihi! Jadi jangan risau, yang tak boleh makan waktu period setahu kite pil perancang sahaja. Kekeke!

3. Masa mengandung?

Ini jawapan Fellina. Aku copy paste.

Salam ibu preggy🙂

Ada yg tanya selamat ke pmcvc kepada kandungan..slepas double triple check and ada yg bawa pmcvc jumpa doc peribadi mereka memang ianya selamat…

Tetapi sebagai ibu dan seorang wanita,nasihat peribadi fel ialah, jika anda masih di trimester awal kehamilan xperlu ambil any supplement kecantikkan… Jaga janin sebaiknya hanya melalui makanan yg sihat. Selepas 4 bulan jika memang kandungan stabil xda sebarang alergik seafood atau apa2 masalah kesihatan,darah rendah atau apa2 shj baru la bole amalkan pmcvc.. Sebab baby kita keutamaan..apa jenis supplement semasa mengandung digalakkan utk diambil bersama nasihat doc..fel pernah preggy..even panadol yg selamat tu pun fel xambil tanpa nasihat doc… Tapi kalau anda xda masalah..doc kata ok! Anda bole ambil pmcvc..kulit anda cantik kulit baby bertambah cantik…

Kesihatan anda dan anak lebih utama dari keuntungan kami…so utk preggy mum… Pls makesure anda mendapat consult yg cukup walaupun bukan menggunakan produk kami tapi produk lain sbb baby itu adalah harta terbaik dalam hidup. Xoxo felinna.

Info copy- Sepet Noh & Felinna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s